Att vrida EUs jordbrukspolitik åt rätt håll

På mitt första möte med EUs regionkommitte blev jag direkt inkastad i det politikområde som många älskar att hata, jordbrukspolitiken. Kort uttryckt arbetar EU med hur jordbrukspolitiken (CAP) ska fungera i framtiden. Det som behandlades igår var vilka inspel regionkommitten skall göra på området. Det är inte ett område jag har arbetat med tidigare, så det blev verkligen en rivstart när utkastet som vi skulle behandla hade 138 ändringsförslag. Som ny på området är det omöjligt att bedöma alla nyanser, men vi gjorde en viktig insats. I utkastet som behandlades stod det att jordbrukspolitikens budget inte skulle tillåtas minska. Denna lilla, men ack så viktiga passus lyckades vi ta bort ur det svar som fastställdes. Visst är det ett myrsteg. Men det är ett steg i rätt riktning som öppnar för att de pengar som EU disponerar i framtiden ska kunna användas bättre än idag.

En kommentar för “Att vrida EUs jordbrukspolitik åt rätt håll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *