Handlingsprogrammet ute på remiss

Nu var det verkligen länge sedan jag lagt upp ett nytt inlägg på hemsidan. Det började med att slutredigeringen av handlingsprogramsremissen tog all ledig tid och engagemang. Sedan har ovanan att inte ta sig tid att skriva hängt kvar. Jag har alltid haft klart för mig att det skulle bli en tuff uppgift att utöver mitt vardagliga engagemang också leda handlingsprogramsgruppen. Efter den mediastorm som Centerpartiets förslag till idéprogram rörde upp i samband med julhelgerna kan jag inte säga att jag känt en minskande press. Nu har mitt uppdrag inte varit att göra några radikala omsvängningar av politiken, utan mer att samla ihop allt det utvecklingsarbete som görs i olika grupperingar. Men trots detta kan man ju inte veta hur alla formuleringar i ett femtiosidigt dokument kan läsas och kanske vantolkas. Därmed har det gått åt mycket tid till att läsa, vässa, låta andra läsa och vässa ytterligare de senaste veckorna. Förra onsdagen, alltså veckan innan påsk, gick så bl a förslaget till nytt handlingsprogram ut på remiss till de olika förbunden i partiet. En dryg vecka senare kan jag konstatera att hittills är det bara Dagens Nyheter som uppmärksammat en positionsförskjutning i skolpolitiken från det gamla handlingsprogrammet. Att mottagandet har blivit så lugnt är förvisso inte odelat positivt, men med tanke på att massmedialogik sällan leder till lagom mycket mediauppmärksamhet känn det ändå ganska bra.

En kommentar för “Handlingsprogrammet ute på remiss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *