Arbetet att samla ihop E-hälsoinsatserna fortsätter

På dagens styrelsemöte för CeHis fortsatte arbetet med att konsolidera landstingens gemensamma arbete med E-hälsa. Under det senaste halvåret har det kommit lite olika signaler, men från och med idag börjar konturerna av vad som kommer hända ta bättre form. Tanken är att i samband med landstingsledningsseminariet den 24/10 genomföra en extra bolagsstämma för Inera AB och då välja en ny styrelse som blir samma personer som sitter i CeHis styrelse. Genom denna förändring blir ägarstyrningen mycket tydligare och arbetet med att effektivisera den samlade verksamheten kan ta fart. Sedan tidigare har vi fattat beslut om att arbetet ska ske på fem fronter • Vad den nya samlade organisationen ska innehåll behöver preciseras • Vilken juridisk associationsform arbetet ska bedrivas i behöver beslutas • Hur förankringen gentemot ägarna, landstingen, kan förbättras behöver formuleras • Hur dubbelarbete i de två organisationerna CeHis och Inera kan undvikas • Samt sist och kanske viktigast en genomgång av hur arbetessätt och styrdokument behöver revideras för att nå målen i handlingsplanen till 2018

En kommentar för “Arbetet att samla ihop E-hälsoinsatserna fortsätter

  1. Det du skriver.: ”Genom denna förändring blir ägarstyrningen mycket tydligare och arbetet med att effektivisera den samlade verksamheten kan ta fart.” ser jag verkligen fram emot.
    It-stödfunktionerna till vården har en avgörande betydelse hur vi i vården skall klara vårt uppdrag i framtiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *