Nomineringsstämman

Nomineringsstämman är tillfället då vi avgör vem som ska stå var på valsedlarna. Det är en förutsättning för att genomföra valen om knappt ett år, men för partiet, och människorna som ställer upp är det en jobbig tid som nu avrundats. Mycket engagemang och arbete har antingen belönats eller lämnats utan hänsyn. I det läget är det lätt att förledas till att tro att det bara är den egna prestationen som bedöms och värderas. Men så enkelt är det inte. Listorna ska komponeras minst med hänsyn till geografisk balans, rätt blandning av gamla och unga eller kvinnor och män. För egen del vill jag passa på att tacka för förtroendet att toppa den Moderata regionfullmäktigelistan i Norra Älvsborg, eller Västra Götalands Läns Norra Valkrets . Jag är naturligtvis glad och känner mig hedrad och jag vill gratulera alla som hamnat på platser de är nöjda med. Samtidigt känner jag starkt för alla de som är besvikna. Jag har varit där också och jag vet hur bittert det känns att satsa och offra utan att få erkännandet. Då är det lätt att glömma allt som ska vägas in när valsedlarna ska fastställas och vända frustrationen inåt. På så sätt är demokratins och politikens villkor hårda och även om det i grunden naturligtvis är bra att fler vill ställa upp än det finns platser blir det många besvikelser en dag som denna. Och här kommer hela listan: bild

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *