Pressmeddelande: Socialdemokraterna ansvariga för sämre vård i Västra Götaland

Dagens Medicin publicerar i dag sina årliga listor över landets bästa sjukhus. För Västra Götalandsregionens del är resultatet magert, nedslående och ännu ett tecken på att Socialdemokraternas ledning av regionen brister. Det säger Martin Andreasson (M), regionråd i opposition och ledamot i regionstyrelsens hälso- och sjukvårdsutskott. - Regeringens politik för fler i arbete har bidragit till att ge Västra Götalandsregionen omkring 6000 miljoner kronor mer i årlig skatteintäkt sedan 2006. Trots att resurserna till hälso- och sjukvården aldrig varit större och hög kompetens bland våra medarbetare sticker regionen ut i negativ bemärkelse. Människor i vår del av landet kan dessvärre räkna med långa väntetider på akuten, längre vårdköer och ibland även med sämre vård än på andra håll i Sverige. Det är inte acceptabelt och ansvaret vilar tungt på Socialdemokraterna som inte klarar ledningen av regionen, säger Martin Andreasson (M). På listorna över bästa mellanstora och mindre sjukhus kvalar inget av regionens sjukhus in och på listan över universitetssjukhus hamnar Sahlgrenska Universitetssjukhuset i den nedre delen. Läs hela undersökningen här: http://www.dagensmedicin.se/nyheter/basta-sjukhuset-/har-ar-den-langre-listan/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *