S-budget visar på oansvarig hantering

Socialdemokraternas budget för Västra Götalandsregionen visar på sista raden minus 750 Miljoner kronor. Detta trots att Västra Götalandsregionens skatteintäkter ökat med 6450 miljoner kronor netto sedan 2006. De ökade skatteintäkter är till största delen en effekt av alliansregeringens jobblinje som skapat fler skattebetalare genom att fler människor arbetar. Under de senaste åren har regionledningen bestående av (S), (MP) och (V) kraftigt ökat resurserna till kollektivtrafiken och till kulturen medan ökningen till sjukvården legat på ynka 0,6 procent årligen. Det är inte ens i närheten av att täcka de årliga löneökningarna. Nu när det är valår sprider man valfläsk men talar tyst om finansieringen av det underskott på 750 miljoner som man budgeterat för 2015. Socialdemokraterna har nu styrt regionen i 12 år och under de åren har de visat på bristande ledaskap genom att inte åtgärda långa väntetider på akuten, bristande tillgänglighet i barn- och ungdompsykiatrin och bristande arbetsgivaransvar. Hittills har de dock skött ekonomin. Genom att nu mörkar finansieringen av allt de lovar följer de tyvärr en tydlig strategi från Stefan Löfven att inte ge några klara besked inför valet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *